E-Ticaret Sitenizin Satışlarını Artıracak 10 İçerik Pazarlaması Yöntemi

E-Ticaret Sitenizin Satışlarını Artıracak 10 İçerik Pazarlaması Yöntemi - Eren Karagül | Kişisel Blog
E-Ticaret Sitenizin Satışlarını Artıracak 10 İçerik Pazarlaması Yöntemi

E-Ticaret Sitenizin Satışlarını Artıracak 10 İçerik Pazarlaması Yöntemi

Her sektörde olduğu gibi e-ticarette de rekabet hız kesmeden artıyor. Rekabet arttıkça maliyeti düşük ama getirisi büyük yöntemler geliştiriliyor. Bu yöntemlerden biri de içerik pazarlaması. Müşterileriyle bağ kurmak, kendilerini ön plana çıkarmak isteyen e-ticaret siteleri için oldukça önemli!


Hedef kitlenizin ilgisini çekebilecek her türlü içerik, onlarla bağ kurma ihtimalini yükseltir.


Müşterisini anlayan ve onların hayatına bir şekilde dokunan (veya fayda sağlayan) bir E Ticaret sitesi ‘nin büyüme şansı diğerlerine göre daha yüksektir.


Herhangi bir konu hakkında arama yaparken hazırladığınız içeriğe ulaşan kişiler, bu içerikten faydalanmaları halinde markanızı takip etme motivasyonu yakalamış olabilirler; benzer bir konuyla ilgili bilgiye ihtiyaçları olduklarında sitenizi tekrar ziyaret etmek isteyebilirler. Yapılan birçok kullanıcı deneyimi analizi, sürecin bu şekilde işlediğini göstermiştir.

İçerik pazarlamasını geleneksel pazarlama yöntemlerinden ayıran en önemli özelliği, hazırladığınız içeriğin karşı tarafta bir duygu yaratabilmesidir. Bu duygu; şaşırtmak, güldürmek veya kişinin ilgi alanındaki bir konuda ilginç bir bilgi paylaşarak hayranlık uyandırmak olabilir.

İçerik kesinlikle “doğrudan satış odaklı” olmamalı, okuyucuda yorum yapma veya çevresiyle paylaşma isteği uyandırmalıdır.


Boğaziçi.net